14 veebruar 2009

Medaljon

Vaid loetud päevade pärast saab seda uut noorsooromaani lugeda ka meie raamatukogus. Eriliseks teeb raamatu see, et autor Ene Sepp on Rapla tüdruk ja õpib Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi 11 klassis. Raikküla on ju Raplale nii lähedal ja paljud siitkandi lapsed õpivad temaga ühes koolis.
Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse ja kirjastuse Tänapäev 2008. aasta noorsooromaanivõistlusel saavutas "Medaljon" III koha.
Ühtlasi avas just see raamat Tänapäeva noorsooromaanisarja uues kuues. Uue kujunduse autor on Londonis elav disainer Evelin Kasikov. Iga uue raamatu kujunduse põhimõtteks on kasutada taustaks erinevat kangast, millele on kirjad eri tehnikates peale õmmeldud.
Raamatu sisust:
15-aastane Heidi elab igati hästi toimivas maailmas, kuni saab saatusliku sõnumi… Järgmisel hetkel avastab seni nii korralik ja sõnakuulelik tüdruk ennast purjuspäi peaaegu jõkke kukkumas. Ootamatu võõras muudab tema käekäiku veel rohkem ja enne, kui tüdruk arugi saab, on tal uued sõbrad, probleemid koolis, tülid emaga. Lõputud peod ja üha uued mured keeravad Heidi senise elu pea peale. Kas tal on lootust see jälle rööbastele sättida või saab temast vaid osa allakäinute statistikast?

19. veebruaril on Rapla Keskraamatukogus raamatu esitlus.
Foto: Peeter Sepp

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Supper raamat... VÕik sellel teine osa ka olla nt selle Medaljoni jõud... seal oli juttu mingist õigest paarist jne et kui heidi teeb kellegile liiga või midagi sellist ärkab Taniel uuesti ellu.....

Ilme ütles ...

Raamatu nooruke autor Ene Sepp on kindlasti rõõmus, et tema esimene raamat nii soojalt vastu võeti.
Miks ka mitte järg raamatule: kui raamat ikka väga hinge läheb,tahaks ju teada, mis edasi võiks juhtuda.