02 märts 2010

Miltoni saladus

Lasteraamat praeguse hetke jõust.

Eckhart Tolle, kes on eesti lugejale tuttav tema "Uue maailma" ja "Siin ja praegu: kohaloleku jõud" raamatute kaudu, on kirjutanud koos Robert S. Friedmaniga samu tõekspidamisi kajastava raamatu ka lastele.

Kiusamist kohtab pea igas koolis, kuidas leida endas sisemist jõudu, et astuda vastu endast suurematele ja füüsiliselt tugevamatele?
Miltoni saladus aitabki lapsi, kes peavad tahtmatult silmitsi seisma raskete olukordadega koolis, mänguväljakul või mujal.

Sisust:
Milton on õnnelik laps, kuni teda hakkab kiusama kooli riiukukk. Sestpeale valdab poissi pidev mure selle ees, mida tülinorija temaga järgmine kord koolis teha võib. Kuid Milton satub silmitsi üsna mitme olukorraga, mis aitavad tal mõista üht tähtsat asja: ainus viis, kuidas olla õnnelik, on elada praeguses hetkes.
Vanaisa õpetab Miltonit nägema praegust hetke väljaspoolt: mitte muretseda selle pärast, mis saab siis, ja mõelda sellest, mis on millalgi olnud. Siis ja millalgi on vaid peas. Nad ei ole ju siin, praegu. Unenäos õpib Milton nägema praegust hetke seespoolt.
Raamat on hea õppevahend ka lapsevanemale.

Kommentaare ei ole: