25 jaanuar 2010

Külmapüha lugemised

Kui termomeeter näitab üle 20 pügala alla nulli, on mõistlik imeilusat talveilma nautida läbi aknaklaasi vaatega ja vaimu ergutamiseks mõni raamat läbi lugeda. Minu- sarja raamatud on lugejate seas nõutud kaup ja harva õnnestub mõni endale lugemiseks kõrvale panna. Sel korral siiski

Justin Petrone
Minu Eesti
Kas lubate elada?
1. osa
Kirjastus Petrone Print
2009

Noor kriisis ameeriklane armub põnevasse eestlannast ajakirjanikku ning alustab teekonda, mis taastab noormehe usu endasse ja maailma. Aga see teekond ei olnud lihtne. Välismaalane saabub keset kõige pimedamat talve ja peab ellu jääma maal, kus iga perekonda kummitavad minevikuõudused, kus inimesed söövad verest tehtud vorste ja tarretiseks keedetud lihatükke, joovad sooja leivajooki, ning hilinemise eest võib neid tabada surmanuhtlus.
Kuidas eestlased ja meie kombed väljaspoolt tulnule paistavad, sellest on siin raamatus palju humoorikaid kohti.

Veel teinegi raamat eestlastest välismaalase pilgu läbi on 2003. aastal ilmunud


Douglas Wells
Jänki seiklused Hiiumaal
Kirjastus Mats
2003
208 lk.

Douglas Wells kirjeldab värvikalt oma elu seda perioodi, mil ta Ameerika Rahukorpuse vabatahtlikuna aastatel 1992 - 1996 elas ja töötas Hiiumaal. Ka tema abiellus eestlannaga.

1 kommentaar:

Piia Salundi ütles ...

"Minu Eestit" võtsin kohe mõnuga! Ja mul oli täiesti ükskõik, kui ka teised Pärnu-Tallinn bussis sõitjad mõtlesid, et "too moor raamatuga" on lolliks läinud, pugistab omaette naerda. Igati vahva lugemine ja mõnus soe huumor. Ootan juba uut osa.