28 märts 2010

Koolivaheaja lugemispäev

Kevadisel koolivaheajal toimunud lugemispäev tõi kokku noori raamatusõpru oodatust vähem. Noortekeskuses veedetud tüdrukuteöö väsitas ära ja raamatukokku järgmisel päeval lihtsalt ei jõutudki enam. Aga eks koolivaheaeg selleks ju olegi, et lõõgastuda ja energiat koguda.
Kõigepealt vestlesime raamatutest, mida keegi sel aastal juba lugenud oli. Siis tutvustas igaüks üht loetud raamatut ka teistele, kas katkendit lugedes või raamatu sisust jutustades.
Mariil oli kaasa võetud selleks lõbus lugu "Lõvi Lõrr ja jänes Jass" (O. Saar)
Gregoryl jälle õpetlik raamatuke "Sööbik ja Pisik" (T. Egner)
Kairel "Heinakübar ja Viltsuss" (S. ja T. Nopola)
Aurisel "Samueli võlupadi" (K. Kass)
Stefil "Vennad Lõvisüdamed" (A. Lindgren)
Marial "Väike prints" (Antoine de Saint-Exupery)
Helil "Apelsinitüdruk" (J. Gaarder)
Raamatukogu poolt aga Aasta Rosina auhinna vääriliseks tunnistatud raamatute tutvustus ja ette sai loetud 2009. aastal ilmunud Piret Raua raamat "Härra Linnu lugu".

Jutud räägitud, jagunes seltskond kaheks. Väiksemad lapsed hakkasid Ene Kanguri juhendamisel meisterdama. Paberist volditud soovidetoos ja lilleline lauakaunistus said igati uhked.
Suuremad, kellel lugemiskogemusi rohkem, lõid kaasa viktoriinis. Esmasel vaatlusel tundusid küsimused üsna krõbedate killast, aga kuna vastuste otsimisel võis vabalt raamatukogu riiulites tuhnida ja arvutit kasutada, sujus kõik kenasti. Näiteks küsimus."Mitu ajakirja on meie raamatukogule käesolevaks aastaks tellitud?" Sellele küsimusele leidis hõlpsasti vastuse raamatukogu koduleheküljelt.
Tegevust jätkus pea kaheks tunniks.

Soovin kõigile raamatusõpradele ilusat kevadet ja häid hindeid viimasel veerandil!

1 kommentaar:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2010/04/haridus-on-koige-olulisem.html