07 november 2010

Maagiline Põhjala

Põhjamaade raamatukogunädal (8.-14. november) toimub juba 14. korda. Sel aastal kannab ta pealkirja "Maagiline Põhjala". Põhjala saagad ja mütoloogiad on oluliselt mõjutanud põhjamaade tänapäeva fantaasiakirjandust. Karm loodus, pimedus ja äng kujundasid müstikal põhineva jutustamisstiili, mille abil vestjad püüdsid selgitada üleloomulikke loodusnähtusi.

Selle aasta etteloetavate tekstide abil püütakse leida seoseid põhjamaade algupärase kirjanduse ja nüüdisaegse fanataasiakirjanduse, müütide ja tegelikkuse, mineviku ja oleviku vahel.
Korraldajad on valinud ette lugemiseks järgmiste autorite tekstid: A.S. Magnason Islandilt, J.A. Lindquist Rootsist ja L. Kaaberbol Taanist.

Meie raamatukogus on neist kolmest raamatust, mida ette loetakse Lene Kaaberboli "Nägija tütar".
11-aastane Dina on emalt pärinud võime inimesele silma vaadates näha tema süngemaid ja varjatumaid saladusi. Kui Dina ema ühel päeval Dunarki lossi kurjategijat ära tundma kutsutakse, peab Dina talle õige pea järgnema, et päästa ema julma Drakani küüsist. Algab seiklus draakonite valvatud lossis ning Dina õpib oma võimeid õigesti kasutama.

Kommentaare ei ole: