07 aprill 2009

Armastuse jäljed



Marje Ernits

Armastuse jäljed

Tormikiri 2009

Raamat üllatas rõõmsalt kohe esimestel lehekülgedel, kuna peategelane on raamatukoguhoidja ja selle elukutse esindajaid kirjanduses ju sageli ei kohta.
Sireli on juba mõnda aega töötu olnud, kui äkki pakutakse talle erialast tööd naabervalla vastavatud ramatukogus. Edasine sündmustik ongi antud viimaste aastate külaelu taustal ja nii mõnigi seik tuleb tuttav ette.
Sireli elu muutub tundmatuseni, kui tema mees toob ühel päeval koju viiekuuse kaukaasia lambakoera kutsika. Sirelile pole loomad kunagi meeldinud, kuid Vello magab tihti joomast pead välja ja teist vestluskaaslast naisel pole, siis ta hakkab koeraga rääkima, kusjuures koer nagu mõistaks oma perenaise tundeid ja mõtteid. Nende vahel tekib sügav kiindumus.
Mõne aja möödudes aga levivad alevikus kuuldused mustavalge laigulisest pirakast Baskerwilli koerast, kes murrab kasse, sööb koeri ja kargab inimestele kõrri. Omanik pidi koera valgete linade vahel hällis hoidma, autos turvavööga kinnitama ja kõigi edevuste tipuks pidi koer näitustel käima ja riideid seljas kandma.
Kas neil kuuldustel ka tõepõhja all on, sellest saate teada, kui loete seda romaani.

Kommentaare ei ole: